28. decembra 2018

Ďumbierovo mäsové guľky s paprikou

20 g ďumbiera., 2 strúčiky cesnaku., mladá cibuľka., 2 červené papriky, oranžová a žltá paprika., 400 g mletého hovädzieho mäsa., asi 5 PL strúhanky., vajce., ½ KL čili prášku., soľ., čierne korenie., biela cibuľa., 3 PL oleja., PL svetlej sójovej omáčky., 2 PL ryžového octu., 3 PL červenej čili omáčky., PL medu., 100 ml zeleninového bujónu., niekoľko koriandrových lístočkov na ozdobu
Ďumbier, jeden strúčik cesnaku a cibuľku posekáme. Zmes zmiešame s mäsom, strúhankou, vajcom, rascovníkom, koriandrom a čili. Mäsovú zmes osolíme, okoreníme a vytvarujeme guľôčky vo veľkosti slivky. Na plech položíme papier na pečenie a guľky naň poukladáme. Guľky pečieme v rúre na druhej priečke zhora 15 minút. Paradajky nakrájame na cm široké rezance. Na miernom ohni opražíme cesnak, papriku a cibuľu, osolíme a okoreníme. Podlejeme ryžovým octom, primiešame sójovú a čili omáčku a med. Prilejeme bujón, prikryjeme a zeleninu dusíme asi 4 minúty. Mäsové guľky poukladáme na paprikovú zmes. Výborne chutia aj studené.
Mäsové guľky sú na pečenie v rúre veľmi praktické. Kuchyňa až tak silno nerozvoniava a medzičasom môžeme pripraviť prílohy. Mäsové guľky budú chrumkavejšie, ak plech potrieme olejom a guľky počas pečenia obraciame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára