28. decembra 2018

Haláslé z kapra

kapor ( 1,2 až 1,5 kg )., 4 cibule., soľ., sladká a štipľavá paprika
Kapra očistíme, vypitveme a urobíme filé. Rybie mäso nakrájame na menšie kocky. Potrieme ich soľou a paprikou a uložíme do chladničky. Kosti a hlavu vložíme do 1,8 až 2 l vody, pridáme pokrájanú cibuľu, mierne osolíme a varíme. Môžeme pridať surový zemiak, 1 až 2 rajčiny, papriky ( prípade aj zo semenníkom ). Po dvoch hodinách varenia celé prelisujeme. Dostaneme asi 1,2 l tekutiny, ktorú znovu privedieme do varu, dochutíme štipľavou paprikou a vložíme do nej kúsky ryby. Ak mienime pridať aj cestovinu, musíme ju vložiť skôr, pretože sa varí dlhšie ako ryba. Osobitne podávame štipľavú papriku pre tých, ktorí majú radi haláslé štipľavejšie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára