500 – 750 g kyslej kapusty s nálevom., cibuľu., 2 bobkové listy., 400 g bravčového bôčika., 30 g sušených húb., 3 PL rajčiakového pretlaku., 150 g údenej klobásy., 40 g slaninky., 30 g hladkej múky., soľ., mleté čierne korenie., 2 strúčiky cesnaku
Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom, podľa potreby prilejeme vodu, pridáme posekanú cibuľu, bobkový list, vopred namočené huby a umyté na malé kúsky pokrájané mäso. Keď sú mäso a huby mäkké pridáme rajčinový pretlak, umytú klobásu a dobre prevarenú zápražku pripravenú z pokrájanej slaniny, múky a vody. Spolu ešte prevaríme a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a roztlačeným cesnakom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára