28. decembra 2018

Morčacia roláda s mandľovou plnkou

800 g morčacieho mäsa., soľ., mleté čierne korenie., 2 KL kremžskej horčice., 300 g šampiňónov alebo hlivy., 3 PL oleja alebo masla., 60 g cibule., soľ., rasca., mleté čierne korenie., 100 g natenko pokrájaných mandlí., 2 PL oleja
Umyté morčacie prsia naklepeme na tenký plát. Po povrchu osolíme, okoreníme a potrieme kremžskou horčicou. Umyté huby pokrájame a udusíme takmer domäkka na oleji a nadrobno posekanej cibuli. Podľa chuti osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Takto pripravenú plnku natrieme na plát mäsa a po povrchu ešte posypeme pokrájanými mandľami. Mäso zvinieme, previažeme bielou niťou a na horúcom oleji opražíme zo všetkých strán. Potom ho vložíme do rúry a za občasného podlievania výpekovou šťavou domäkka upečieme. Roláda je veľmi chutná v studenom stave.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára