20. decembra 2018

Rybie filé s citrónovou omáčkou

750 g rybieho filé., 2 citróny., 1/8 l bieleho vína. 2 vajcia., 2 KL instantnej svetlej omáčky., 2 KL worcesterskej omáčky., 4 rybičky z lístkového cesta na ozdobenie., 400 g mrazenej brokolice, koreniny
Kôru z citrónov tenko zrežeme a citróny vytlačíme. Rybie filé s citrónovou šťavou 15 minút marinujeme. Posekanú cibuľu dáme do plytkého kastróla, položíme na ňu rybu so šťavou, osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú kôru a zalejeme bielym vínom. Nádobu prikryjeme a na miernom ohni filé 10 minút dusíme. Zatiaľ si dotuha vyšľaháme bielka, vmiešame do nich žĺtka, instantnú svetlú omáčku a worcesterskú omáčku. Udusené rybie filé z kastróla vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vajcovú masu vmiešame do rybej šťavy s citrónom a zohrejeme. Dusené filé uložíme na misu, obložíme rybičkami z lístkového cesta a podávame s citrónovou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára