balíček lístkového cesta., vajíčko, mäsová alebo zeleninová plnka
PLNKA: 150 g šunkovej peny., 50 g strúhanky., pažítka., čierne korenie., tymian alebo bazalka
Podobne môžeme použiť pečeňovú paštétu, šunku alebo klobásu. Zeleninovú plnku si pripravíme z mrkvy, póru, cibule a kečupu, ktoré spolu podusíme, potlačíme a dochutíme soľou, cesnakom, korením a muškátovým orieškom. Zahustíme strúhankou, aby nám plnka nevtiekla. Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 -3 mm, vykrajujeme srdiečka, na ktoré kladieme trochu plnky, okraje potrieme vajíčkom a zakryjeme ďalším vykrojeným srdiečkom. Cesto môžeme pokrájať na štvorčeky, do ktorého dáme kúsky zrolovanej šunky alebo 2 kolieska klobásy tak, aby ich bolo vidieť, keď dva protiľahlé rohy štvorčeka na seba preložíme. Hrebienky urobíme tak, že polovicu štvorčeka nakrojíme na 4 – 5 pásikov, ktoré preložíme na plnku. Pečivo potrieme vajíčkom . Pečieme pri teplote 200 stupňov C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára