vajce., PL kondenzovaného mlieka
Cesto: 500g múky., ½ KL prášku do pečiva., 250 g Helie., 50 g strúhaného ementálu., 0,5 dl studenej vody., vajce., ½ KL soli
Plnka: 250 g mäkkého plesňového syra., dl kyslej smotany., soľ., korenie., kajenské korenie., 3 strúčiky cesnaku., žltá paprika., 2 hrušky., niekoľko žltých a modrých bobúľ hrozna., koktailové paradajky., bylinky podľa výberu., šalotka., reďkovky., paprika
Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme kúsky Helie, strúhaný syr, vodu vajce a soľ a na doske vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme vo fólii na hodinu do chladu. Pracovnú dosku dobre pomúčime a vyvaľkáme cesto. Nožom vykrojíme pomocou šablóny dve veľké hviezdy a dva rámiky tak, aby sme mohli použiť aj vnútornú hviezdičku. Okraj veľkej hviezdy potrieme bielkom a prilepíme naň rámik. Zo zvyšného cesta vykrajujeme hviezdičky rozličnej veľkosti. Potom všetky hviezdičky potrieme bielkom vyšľahaným s kondenzovaným mliekom a pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie v rúre predhriatej na 200 stupňov C asi 15 minút. Plnku pripravíme tak, že roztlačený syr zmiešame so smotanou, rozotretým cesnakom a nadrobno nakrájanou paprikou. Pri všetkých hviezdach naplníme nátierkou rámik, pri malých urobíme kôpku do stredu hviezdičky. Zdobíme vejárikom z hrušky, rozštvrtenými bobuľami hrozna, koktailovými paradajkami, bylinkami, reďkovkou a kúskami papriky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára