12 čerstvých atričok., 2 poháre (asi 210 g) artičokových lôžok., šťava z citróna., soľ., 5 vajec., 75 g tučnej kyslej smotany., PL jemnej horčice., 2 KL ostrej horčice., KL kapár., mleté čierne korenie., 2 KL worcesterskej omáčky., 5 zelených šalátových listov., 200 g malých ozdobných rajčiakov
Čerstvé artičoky očistíme. Stonku odlomíme a miesto potrieme citrónovou šťavou. Dve tretiny listov odrežeme a lôžka varíme 20 minút vo vode s citrónovou šťavou. Zavárané artičokové lôžka scedíme. Natvrdo uvarené vajcia, kyslú smotanu, soľ, horčicu, kapary, čierne korenie a worcesterskú omáčku najemno zmixujeme. Misu vyložíme šalátovými listami a navrch poukladáme artičokové lôžka, na ktoré nastriekame ozdobným vrecúškom vajcový krém a ozdobíme ich malými rajčiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára