600 ml rybacieho vývaru., cibuľa., feniklová hľuza., 2 PL slnečnicového oleja., 150 ml suchého bieleho vína., 400 g konzervovaných nakrájaných paradajok., bobkový list., KL cukru., soľ., mleté čierne korenie., 500 g ryby s tuhším mäsom., petržlenová vňať., PL kukuričnej múčky., 2 PL mlieka., 3 PL šľahačky
Vývar dáme na oheň. Cibuľu a fenikel čistíme a nakrájame na drobno. V hrnci zohrejeme olej a opražíme cibuľu s feniklom. Tuk zlejeme, pridáme vývar, víno, paradajky, bobkový list a cukor. Povaríme 10 minút. Ryby stiahneme z kože, odstránime kosti, mäso nakrájame na 2,5 cm veľké kocky a vhodíme do hrnca. Pridáme nasekanú vňať. Varíme 5 minút. Keď je ryba uvarená, z polievky vyberieme bobkový list, pridáme kukuričnú múčku zmiešanú s mliekom a varíme, kým polievka nezhustne. Pridáme šľahačku, premiešame a prehrejeme - asi 2 minúty.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára