4 plátky morčacích pŕs (po 15 dkg)., 10 dkg špenátových listov., 8 dkg pražskej šunky., 15 dkg strúhaného syra., dl smotany., zelená paprika., 0,2 dl oleja., soľ., muškátový orech., biele korenie., petržlenová vňať
Nadrobno pokrájanú papriku a šunku zmiešame so strúhaným syrom a smotanou. Ochutíme soľou, strúhaným muškátovým orechom, bielym korením a na jemno nasekanou vňaťou. Kúsky mäsa mierne naklepeme, navrch dáme obarené špenátové listy, na ne natrieme plnku a zavinieme. Olejom potrieme alobal, zabalíme doň závitky a v rozohriatom tuku predpečieme. Vložíme do rúry a pečieme 8 až 10 minút pri teplote 200 stupňov C. Podávame nakrájané a poliate omáčkou z červeného vína. Ako prílohu podávame miešanú zeleninu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára