1,5 kg údeného bravčového stehnplát šunky hrubý 1 – 2 cm., 50 g ementálskeho syra., lístkové cesto., vajce., tuk na vymastenie pekáča
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm. Ementálsky syr postrúhame na hrubšom strúhadle a posypeme ním cesto. Do prostriedku položíme plát šunky vcelku a opäť posypeme postrúhaným syrom. Lístkové cesto poprekladáme cez šunku tak, aby bola celkom zabalená, aspoň 3 cm cez seba. Končeky cesta „zauzlíme“. Vrch natrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame ako teplé predjedlo. Keď máme šunku pokrájanú na plátky, ukladáme ich na seba a medzi ne kladieme plátky ementálskeho syra.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára