4 bravčové kolienka., 230 g surovej šunky., 12 malých varených pórikov., Ságu vita., soľ., korenie., kocka zeleninového bujónu
Umyté kolienka dáme do veľkého hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme trochu zeleninového bujónu a varíme na miernom ohni asi 4 hodiny, až kým kolienka nie sú mäkké. Vyberieme a necháme odtiecť. Z ešte teplých kolienok odstránime tuk a mäso nakrájame na asi 5 cm kocky. Vložíme ich do misky a polejeme trochou vývaru, okoreníme a dochutíme. Vopred Ságou vita vytretú misu vyložíme plátkami surovej šunky. Naplníme kúskami kolienka a pôrikmi. Misu prikryjeme vrchnákom a zaťažíme. Odložíme na 24 hodín na chladné miesto.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára