8 rezov zo sleďov., minerálka., zväzok kôpru., zrelé mango., 150 ml kyslej smotany., 2 PL citrónovej šťavy., soľ., štipku cukru., PL smotanového chrenu., mleté čierne korenie., 100 ml sladkej smotany
Rezy zo sleďov necháme odležať asi 4 hodiny v minerálke. Potom ich utrieme a priečne rozrežeme na menšie kúsky. Mango olúpeme a jadro vyberieme, pričom šťavu zachytíme. Časť dužiny nakrájame na plátky, zvyšok na kocky, ktoré zmiešame s rybou. Kyslú smotanu vymiešame s mangovou a citrónovou šťavou, soľou, cukrom smotanovým chrenom a čiernym korením na krém, do ktorého vmiešame vyšľahanú šľahačku a posekaný kôpor. Omáčku zmiešame s rybou a mangom a tento netypický šalát servírujeme na plátkoch manga z vetvičkami kôpru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára