28. decembra 2018

Vyprážaný kapor a Zemiakový šalát zo zeleninou

600 g kapra., 2 vajcia., múku., strúhanku., soľ., olej
Kapra očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne a osolíme. Obalíme v múke, rozšľahaných vajciach., strúhanke a na rozpálenom oleji vypražíme z oboch strán. Podávame so zemiakovým šalátom alebo s celozrnným pečivom.
500 g zemiakov., 150 g mrkvy., 50 g zeleru., 150 g sterilizovaného hrášku., 100 g cibule., 100 g kyslých uhoriek., jablko., 150 g majonézy., mleté čierne korenie., cukor., ocot., asi 150 ml smotany., alebo mlieka., soľ
Dobre umyté zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí pokrájame na kocky., Zvlášť uvaríme umytú mrkvu a zeler, ktoré po vychladnutí a očistení tiež pokrájame na kocky. Zemiaky a zeleninu vložíme do misy, pridáme scedený hrášok, nadrobno pokrájanú cibuľu a na kocky pokrájané uhorky a jablko. Nakoniec pridáme majonézu, soľ, mleté čierne krenie., trošku cukru a octu. Šalát zľahka premiešame, podľa potreby dochutíme a zriedime smotanou alebo mliekom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára