1,5 kg kyslej kapusty., bobkový list., rasca., nové korenie., celé čierne korenie., 60 g cibule., 500 g bravčového pliecka., 400 g údeného mäsa., údená domáca klobása., za hrsť vopred namočených sušených húb., 3 PL hladkej múky., 3 PL rajčiakového pretlaku., cesnak podľa chuti., majorán., kyslá smotana
Do väčšieho hrnca vložíme kapustu podlejeme vodou, pridáme pokrájanú cibuľu, bravčové mäso, údené mäso a všetky koreniny okrem majoránu. Pridáme aj za hrsť vopred umytých a pokrájaných sušených húb. Domäkka uvaríme. Dochutíme rajčiakovým pretlakom a dáme variť údenú klobásu. Kapustnicu zahustíme hladkou múkou, ktorú sme dobre rozhabarkovali v troche vývaru. Nakoniec dochutíme majoránom a prelisovaným cesnakom. Pred servírovaním do každej porcie pridáme za lyžicu kyslej pochúťkovej smotany.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára