4 rezy (podkovy) ryby – jedna porcia cca 20 dkg., 4 PL oleja., 2 PL citrónovej šťavy., malá cibuľa., soľ., mleté korenie., petržlenová vňať
OCHUTENÉ MASLO: 8 dkg masla (podľa možnosti nízkokalorického., PL nadrobno nakrájaného póru., soľ., biele korenie., petržlenová vňať., citrónová šťava., horčica
OZDOBA: citrón
Plátky ryby nasolíme, okoreníme a vložíme do plytkej nádoby. Posypeme ich na kolieska nakrájanou cibuľou, nadrobno petržlenovou vňaťou a zalejeme olejom, v ktorom sme rozmiešali citrónovú šťavu. V tejto marináde necháme stáť mäso aspoň hodinu. Zatiaľ pripravíme maslo. K mäkkému maslu primiešame na veľmi drobno nakrájaný pór, petržlenovú vňať, posolíme, okoreníme, dochutíme troškou citrónovej šťavy a horčice. Dobre zmiešame, sformujeme do valca, zabalíme do alobalu a až do podávania necháme v mrazničke. Rybu vyberieme z marinády a pečieme v grile každú stranu 5 minút, pričom potierame nálevom. Pri podávaní každý rez ryby ozdobíme plátkom citróna a kolieskom ochuteného masla. Ako prílohu podávame ľahký šalát so žeruchou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára