väčšia sladkovodná ryba alebo 2 menšie ryby (najlepšie pleskáč)., 5 citrónov., 2 dl oleja., PL čerstvej posekanej vňate koriandra alebo 2 KL koriandrových zrniečok., soľ., mleté čierne korenie., mletá sladká červená paprika
Očistenú, vypitvanú rybu dobre umyjeme a osušíme. Vnútro osolíme, okoreníme a posypeme polovicou koriandra. Do kože ryby urobíme na oboch stranách niekoľko šikmých zárezov. Uložíme ju na pekáč vystlaný kolieskami citrónov. Osolíme, okoreníme a poprášime paprikou. Na rybu položíme niekoľko koliesok citróna, pokropíme olejom a pridáme zvyšný koriander. Pečieme v rúre zohriatej na 200 stupňov C. Po 15 minútach znížime teplotu na 160 stupňov C. Môžeme trochu podliať vodou. Dopečieme za občasného polievania šťavou z výpeku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára