600 g roštenky., soľ., mleté čierne korenie., olej., cibuľa., 100 g čerstvých húb., KL hladkej múky., KL rajčiakového pretlaku alebo kečupu
Roštenku pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme mletým čiernym korením a opražíme na rozohriatom oleji z obidvoch strán. Potom pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, necháme ju speniť, pridáme očistené huby pokrájané na tenké plátky, zakryjeme podľa potreby, podlejeme a udusíme do mäkka. Šťavu zahustíme múkou a dochutíme rajčiakovým pretlakom alebo kečupom. Podávame so surovou zeleninou a s chlebom alebo so zemiakovými hranolčekmi, zemiakovou kašou, prípadne s udusenou ryžou. Podľa chuti môžeme podávať aj pokvapkané citrónovou šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára