800 g stehna z diviaka., 2 dl octu., 2 dl vody., 100 g koreňovej zeleniny., 3 zrnká borievok., 6 zrniek čierneho korenia., 2 zrnká nového korenia., tymian., soľ., 100 g údenej slaniny., cibuľa., bobkový list., 2 dl červeného vína., 30 g hladkej múky., 3 PL šípkovej zaváraniny., 2 dl smotany., cukor., šťava z citróna
Mäso umyjeme a vložíme na 3 – 4 dni do nálevu, ktorý si pripravíme z octu, vody, očistenej pokrájanej koreňovej zeleniny, borievok, celého čierneho a nového korenia., tymianu a zo soli. Pred prípravou mäso osušíme. Údenú slaninu pokrájame na kocky, opražíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, bobkový list a mäso, ktoré opražíme zo všetkých strán, podlejeme vínom a upečieme. Omáčku precedíme, zahustíme múkou, pridáme šípkovú zaváraninu a povaríme. Potom pridáme smotanu, osladíme a dochutíme šťavou z citróna. Podávame s knedľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára