1,5 kg vykosteného srnčieho stehna., 2 KL borievok., KL celého zeleného korenia., KL tymianu., 2 PL vínovice., 50 g oravskej slaniny., 2 cibule., 2 dl smotany na šľahanie., 1/8 l červeného vína., kocku instantného vývaru
MARHULE: ½ konzervy marhúľ., 2 PL hrozienok., 2 PL píniových jadierok., šťava z ½ citróna., PL medu., mletá škorica
Borievky, celé korenie a tymian rozdrvíme a touto zmesou potrieme srnčie stehno. Pokvapkáme ho vínovicou a dáme na 2 – 3 hodiny marinovať. Medzitým si nakrájame na malé kocky oravskú slaninu a cibuľu, do chrumkava ju opečieme a škvarky vyberieme. Na rozpálenom tuku prudko opečieme dodatočne osolené a mletým čiernym korením okorenené srnčie stehno. Vložíme ho do rúry predhriatej na 200 stupňov C a pečieme približne hodinu, pričom po 15 minútach stehno otočíme a ešte pridáme cibuľu. Po upečení mäso vyberieme, výpek zalejeme vínom, smotanou, dochutíme instantným vývarom, povaríme a precedenú omáčku prelejeme do omáčkovej misy. Šťavu z citróna, med, mletú škoricu a píniové jadierka dáme do nádoby a prevaríme. Na chvíľu k nim pridáme marhule, potom ich vyberieme a ihneď naplníme zmesou hrozienok a píniových jadier. Srnčie stehno podávame s cestovinou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára