19. decembra 2018

Maďarská kapustová polievka

1 ½ l vody., 150 g kyslej kapusty., kocka hubového bujónu., 150 g klobásy., 2 zemiaky., ½ l kyslej smotany., 40 g hladkej múky., 2 žĺtky., ocot., soľ
Kyslú kapustu varíme v malom množstve vody. Zvlášť varíme do mäkka klobásu a do polomäkka na kocky pokrájané zemiaky. Pridáme hubový bujón. Vodu spolu so zemiakmi prilejeme ku kapuste, klobásu pokrájame na kolieska a pridáme k uvarenej kapuste. Polievku zahustíme kyslou smotanou, do ktorej sme rozmiešali lyžicu múky. krátko povaríme, pridáme žĺtky a kúsok masla a podľa chuti aj trocha octu a soli. Viac už nevaríme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára