100 g masla., 180 g cukru., 3 žĺtky., ½ balíčka vanilínového cukru., 0,25 l mlieka., ½ balíčky kypriaceho prášku do pečiva., 300 g polohrubej múky., KL kakaa., sneh z troch bielkov
Maslo alebo tuk dobre vymiešame s cukrom a žĺtkami. Potom pridáme vanilínový cukor, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec cesto rozdelíme na polovice. Do jedného pridáme preosiate kakao a polovicu tuhého snehu. Do druhého pridáme druhú polovicu snehu. Na pomastený a múkou vysypaný plech striedavo uložíme cestá. Upečieme v mierne teplej rúre. Hotový koláč posypeme vanilínovým cukrom a chladný pokrájame alebo povykrajujeme formičkami tak, aby v každom kúsku bolo tmavé aj svetlé cesto.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára