400 g hladkej múky., soľ., 15 g práškového cukru., mlieko
Kvások: 0,2 l mlieka., 20 g droždia., 10 g práškového cukru
Posýpka: 100 g masla., 20 g mletého maku., 80 g práškového cukru., 100 g medu.
Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Zo zohriatej múky, soli, cukru, vykysnutého kvásku a potrebného množstva vlažného mlieka vypracujeme cesto. Z vykysnutého cesta na doske posypanej múkou robíme dosť dlhé šúlance, hrubé asi 2 cm. Poukladáme ich na vymastený plech, každý šúľanec narežeme nožom asi na vzdialenosť cm a necháme vykysnúť. Vykysnuté upečieme vo vyhriatej rúre., necháme do druhého dňa stáť a potom ich poprelamujeme tam, kde sme ich narezali. Opekance dáme do vriacej vody, keď vyjdú na povrch, rýchlo ich vyberieme, aby nepresiakli vodou. Potom ich pomastíme roztopeným maslom, posypeme zomletým makom, cukrom a polejeme roztopeným medom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára