500 g polohrubej múky., nastrúhaná citrónová kôra., 20 g droždia., soľ., mlieko., 50 g masla., 2 žĺtky., 40 g práškového cukru., 1 – 2 PL rumu., jahodový lekvár., olej na vyprážanie., práškový cukor na posypanie
Do vlažného mlieka dáme droždie, štipku soli a cukru. Na teplom mieste necháme nakysnúť kvások. Do preosiatej múky dáme nastrúhanú citrónovú kôru, nakysnutý kvások. Roztopené maslo, žĺtky, cukor a rum. Cesto dobre vypracujeme a na teplom mieste necháme nakysnúť. Po nakysnutí ho na pomúčenej doske zľahka vyvaľkáme. Z polovice cesta pomocou okrúhlej formičky vykrajujeme okrúhle tvary. V druhej polovici cesta označíme okrúhle tvary, do stredu ktorých dáme lekvár. A prikryjeme vykrojenými okrúhlymi tvarmi. Dookola cesto stlačíme a formičkou vykrojíme šišky. Takto naplnené šišky prikryjeme a necháme na teplom mieste opäť nakysnúť. Po nakysnutí ich vyprážame v horúcom oleji.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára