4 porcie vypitvanej ryby., 10 lístkov bazalky., vetvička čerstvého rozmarínu., 2 veľké citróny strúčik cesnaku., KL oregana., 2 PL olivového oleja., 30 g píniových jadierok., soľ., mleté čierne korenie
Rybu umyjeme a osušíme. Pod horúcou vodou dôkladne umyjeme citróny, z jedného odkrojíme ozdobným nožíkom tenké prúžky kôry a vytlačíme šťavu. Očistený cesnak, bazalku a rozmarín nadrobno posekáme, pridáme oregano a všetko zmiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou. Plátky ryby položíme do nízkej ohňovzdornej misy a polejeme bylinkovo citrónovou marinádou. Po chvíli ryby obrátime. Formu prikryjeme priesvitnou fóliou a odložíme na minimálne 2 hodiny do chladničky. Potom rybu vyberieme, marinádu scedíme a spolu s bylinkami odložíme. Píniové jadierka opražíme na olivovom oleji, vyberieme a necháme na teplom mieste. Rybu opečieme z oboch strán, zalejeme marinádou, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením. Potom ju 5 – 6 minút dusíme na miernom ohni. Nakoniec pridáme píniové jadierka a bylinky z marinády. Podávame ozdobené plátkami citróna a citrónovej kôry so zemiakmi s maslom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára