kg hladkej múky., 225 g práškového cukru., 180 g medu., 3 vajcia., KL sódy bikarbóny., 2 PL medovníkového korenia (škorica., klinčeky., aníz., badyán., zázvor)., postrúhaná citrónová kôra., rôzne semienka na ozdobenie (slnečnicové a pod.)., pokrájané mandle na zdobenie
Preosiatu hladkú múku zmiešame so sódou bikarbónou, cukrom, medom, vajciami, medovníkovým korením a postrúhanou citrónovou kôrou. Vypracujeme na hladké cesto, ktoré odložíme odstáť najlepšie cez noc. Odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 – 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Medovníčky ukladáme na vymastený alebo včelým voskom potretý plech, po povrchu potrieme rozšľahaným vajcom a ozdobíme rôznymi semienkami alebo pokrájanými mandľami. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára