kg hovädzieho chvosta posekaného na kúsky., 2 PL oleja., 400 g polievkovej zeleniny., 1,5 l vody alebo hovädzieho vývaru., bobkový list., mleté korenie., soľ., pór
KNEDLIČKY: 5 – 6 veľkých špikových kostí., petržlenová vňať a pažítka., 100 g bieleho chleba bez kôry., veľké vajce., mleté korenie., soľ., muškát
Kúsky chvosta umyjeme a opečieme na horúcom oleji. Pridáme očistenú, umytú a na kúsky nakrájanú polievkovú zeleninu a krátko restujeme. Zalejeme vodou alebo hovädzím vývarom a necháme zovrieť. Vytvorenú penu z povrchu zoberieme. Pridáme koreniny, špikové knedličky a necháme na malom ohni variť asi 2 ½ hodiny. Potom polievku precedíme, mäso z kostí oberieme, nadrobno nakrájame a pridáme do polievky. Očistíme pór, umyjeme a nakrájame na kolieska. Vložíme ich do polievky a po chvíli podávame.
KNEDLIČKY: Špik zalejeme vodou a najmenej 5 hodín necháme odležať. Tak budú knedličky pekne biele. Potom dáme špik odkvapkať, pokrájame ho na malé kocky, prípadne žilky odstránime. Odložíme na chladné miesto. Byliny umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Chlieb zomelieme a všetky prísady na knedličky spolu zmiešame a pikantne okoreníme. Vytvarujeme knedličky, vložíme ich do osolenej vriacej vody a 10 minút varíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára