500 g čerstvých alebo mrazených mušlí., ½ l bieleho vína., 375 g filé z tresky., fenikel., 2 cibule., 2 póry., 6 hlávok šalátu., 50 g margarínu., šálka dlhozrnej ryže., 2 PL instantného bujónu., mleté čierne korenie., soľ., šafrán., 250 g kreviet
Mušle pred tečúcou vodou kefkou dobre očistíme a nožom roztvorme . Vložíme ich do vriaceho vína, 3 minúty ich v ňom necháme spariť a potom ich vyberieme. Filé z tresky opláchneme v studenej vode a nakrájame na 4 cm veľké kúsky. Posypeme na jemno posekanou feniklovou vňaťou. Hľuzu fenikla, cibule, póry a šalát očistíme, opláchneme a nakrájame na tenké prúžky. Potom nakrájanú zeleninu podusíme na horúcom tuku asi 3 minúty. Ryžu, sparené mušle, ½ l vody a mäsový vývar pridáme k dusenej zelenine a na miernom ohni 20 minút varíme. Do polievky pridáme kúsky tresky a dobre ju okoreníme čiernym mletým korením, soľou a šafránom. Necháme ešte 5 minút odstáť a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára