6 vajec., 6 PL kryštálového cukru., 6 PL hladkej múky., KL kakaa., KL rumu., čokoládová poleva
Plnka I.: 3 dl mlieka., vanilkový cukor., PL polohrubej múky., zlatý klas., 150 g masla., 100 g práškového cukru., 50 g kandizovaného ovocia., KL rumu
Plnka II.: 150 g kokosovej múčky., 2 PL cukru., 2 dl mlieka., 50 g hrozienok
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, postupne vmiešame múku a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao a premiešame. Obe cesta upečieme na mastným papierom vyložených plechoch, vyklopíme na utierku a papier stiahneme. Do formy na srnčí chrbát uložíme svetlý plát tak, aby prečnieval o šírku formy. Natrieme ho bledou plnkou, prikryjeme tmavým plátom a natrieme kokosovou plnkou. Oboma formu uzavrieme, zaťažíme a necháme stuhnúť. Tunel vyklopíme, polejeme čokoládovou polevou a posypeme kokosovou múčkou.
V mlieku rozmiešame múku, Zlatý klas, pridáme vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej všľaháme maslo vymiešané s práškovým cukrom a posekané kandizované ovocie.
Kokosovú múčku sparíme horúcim mliekom a primiešame cukor a posekané hrozienka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára