19. decembra 2018

Pupáky

700 g hladkej múky., 15 g droždia., 2 vajcia., 50 g masla., 100 g práškového cukru., 3 dl mlieka., soľ., 300 g sušených sliviek
Posýpka: 4 dl mlieka., 100 g medu., 80 g masla., 80 g práškového cukru., 120 g maku
Z preosiatej múky, droždia, vajec, masla, cukru, mlieka a zo soli vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na väčší plát, ktorý pokrájame na malé štvorce. Do každého štvorca vložíme pripravenú slivku, zabalíme, poukladáme na pomastený plech vedľa seba a pomaly pečieme. Upečené a vychladené pupáky dáme do misy, obaríme vriacim mliekom premiešaným s medom, polejeme roztopeným maslom a posypeme cukrom, poprehadzujeme, posypeme mletým makom a necháme chvíľu presiaknuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára