29. decembra 2018

Bryndzovníky

kg polohrubej múky., KL soli., vajce., žĺtok., 40 g droždia., KL cukru., 2,5 dl mlieka
Plnka: 250 g brynde., 50 g masla., vajce., bielok., pažítka
Múku preosejeme do misy, premiešame so soľou, pridáme vajce, žĺtok, droždie rozmiešané v troche mlieka s cukrom, vlažne mlieko a vypracujeme hladké cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku cm, pohárom vykrajujeme kolieska a uložíme ich na vymastený plech ďalej od seba. Do každého kolieska urobíme jamku, do nej uložíme plnku a pečieme v stredne vyhriatej rúre do ružova.
Plnka: Bryndzu vymiešame s maslom, pridáme rozšľahané vajce, bielok, pokrájanú pažítku a dobre vymiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára