19. decembra 2018

Camembert v orechovom obale

500 g camembertu., 70 g vlašských orechov., 4 PL strúhanky., 2 bielky
OMÁČKA: 150 g sušených marhúľ., PL medu., šťava z citróna
Marhule dáme na 3 hodiny do 3 dl vody. V tej istej vode ich namäkko uvaríme a rozmixujeme na kašu. Pridáme med, soľ a citrónovú šťavu. Podľa potreby rozriedime vodou. Orechy nahrubo pomelieme a zmiešame so strúhankou. Bielky rozšľaháme. Comembert pokrájame na trojuholníky, namočíme do bielkov a potom obalíme v orechovej strúhanke. V panvici rozohrejeme tuk a v ňom camembert rýchlo upečieme dozlata. Necháme odkvapkať na papierových obrúskoch. Podávame s marhuľovou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára