19. januára 2019

Králik na paprike

4 králičie predky., 100 g slaniny., 100 g masla. Dl sladkej smotany., vrecko kuracie dobroty kurča na paprike., 100 g koreňovej zeleniny., 3 zrnká celého čierneho korenia., 2 zrnká nocého korenia., soľ., ½ bobkového listu., citrón
Očistíme mäso prešpikujeme plátkami slaniny. Na masle osmažíme pokrájanú zeleninu, pridáme korenie, pridáme k mäsu a trochu podlejeme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov C asi hodinu a podlievame tukom a vodou. Mäkké mäso vyberieme, zvyšnú šťavu zalejme rozmiešaným vreckom kuracie dobroty kurča na paprike. Zjemníme smotanou, povaríme, prelisujeme a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s knedľou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára