19. januára 2019

Bravčová huspenina

2 čerstvé bravčové kolená a 4 nožičky., 6 l vody., celé korenie a biele korenie., rasca., 2 bobkové listy., veľká cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., petržlen., 2 mrkvy., kúsok zeleru., soľ., 3 natvrdo uvarené vajcia
Umyté mäso a koreniny dáme variť do väčšieho hrnca. Krátko necháme silne vrieť, potom oheň stiahneme a varíme len pozvoľne. Po hodine pridáme očistenú cibuľu a cesnak a trochu soli. Asi o 2 hodiny, pred dovarením dáme ostatnú zeleninu a uvaríme domäkka. Vyvarenú vodu doplníme, aby zakrývala obsah v hrnci, a necháme prevrieť. Potom mäso a zeleninu vyberieme, vývar precedíme cez sitko a potom cez plátenko. Mäso pokrájame na kúsky. Vopred si pripravíme natvrdo uvarené vajcia, pokrájame ich na polovičky. Na ozdobenie na kolieska nakrájame varenú mrkvu, zelený pór, na plátky kyslú uhorku a strúčiky cesnaku. Do stredu sklenenej misky (dávka je na 2 misky) a po jej obvode pravidelne rozložíme pripravenú zeleninu a polovice vajíčok. Zalejeme troškou vývaru a počkáme chvíľu , aby všetko nevyplávalo hore. Potom poukladáme ostatné mäso a zeleninu, nalejeme vývar a necháme stuhnúť. Huspeninu vyklopíme a ozdobíme pásikmi blanšírovaného póru, mrkvu a surovou nakrájanou cibuľou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára