19. januára 2019

Bravčové karé s ovocím

600 g bravčového mäsa (karé bez kosti)., 100 g sušených sliviek., 50 g masti., soľ., mleté čierne korenie., 4 jablká., 2 PL oleja., ¼ KL štipľavej mletej červenej papriky
Vykostené karé umyjeme, osušíme, ostrým tenkým nožom narežeme v strede otvor a opačnou stranou varešky urobíme do mäsa tunel, ktorý naplníme vykôstkovanými umytými sušenými slivkami. Takto pripravené mäso zviažeme niťou a prudko opečieme zo všetkých strán na rozohriatej masti. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme vodou a prikryté upečieme do polomäkka. Potom pridáme ošúpané jablká bez jadrovníkov, pokrájané na osminky. Prisypeme zvyšok sušených sliviek, opäť podlejeme a odkryté dopečieme. Počas pečenia mäso často natierame olejom, v ktorom sme rozmiešali štipľavú mletú červenú papriku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára