100 g zmäknutého osoleného masla., 90 g hnedého kryštálového cukru., 3 vajcia., 180 g polohrubej múky., KL kypriaceho prášku., 50 g hrozienok., PL mlieka., 60 g práškového cukru., 2 PL vody
POLEVA: 90 g bielej čokolády., 150 g sladkej smotany., ovocie na ozdobenie
Rúru predhrejeme na 190 stupňov C. Elektrickým šľahačom vyšľaháme maslo s hnedým cukrom dopenista, kým nevznikne hladký krém. Doň postupne zašľahávame všetky vajcia a opatrne primiešavame múku s kypriacim práškom. Pridáme mlieko, hrozienka a znovu všetko premiešame. Hmotu nalejeme do maslom vymastenej formy a pečieme v rozohriatej rúre pri 190 stupňov C asi 20 minút, kým koláč pekne nevyskočí, nie je pevný a zlatohnedý. V miske zmiešame preosiaty práškový cukor a vodu. Keď je koláč hotový, vyberieme ho z rúry a potrieme cukrovou polevou. Do menšieho hrnca dáme toľko horúcej vody, aby nedosahovala po dno sklenenej misky, ktorú položíme na hrniec. Do misky dáme polámanú čokoládu a vodu zohrejeme po bod varu. Voda nesmie vrieť, aby sa čokoláda roztápala pomaly. Keď je čokoláda roztopená, misku zložíme z hrnca a odložíme nabok. Do roztopenej čokolády primiešame sladkú smotanu, kým omáčka nie je celkom hladká. Misku s omáčkou postavíme späť na nádobu s horúcou vodou a necháme ju tam, kým sa koláč neupečie. Koláč podávame s bielou omáčkou a ovocím (čučoriedkami).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára