19. januára 2019

Panvica s hovädzím mäsom

3 stredne veľké zemiaky., 100 g hovädzieho mäso z konzervy., 2 stredne veľké cibule., zelená paprika., 4 PL mlieka., 2 PL múky., 2 PL posekaného petržlenu., 2 PL oleja., 4 vajcia
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Aj mäso nakrájame na kocky, cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno, takisto papriku. V mise zmiešame hovädzie mäso, zemiaky, cibuľu, papriku, mlieko, múku, petržlen. Vo veľkej panvici zohrejeme pri miernej teplote olej, pridáme pripravenú zmes a vareškou ju pevne stlačíme. Asi 10 minút opekáme, až kým sa spodná strana nesfarbí zľahka dohneda. Opečenú masu opatrne obrátime a opekáme ďalších 10 minút. Obrátenou lyžicou urobíme do hmoty 4 jamky. Vajcia rozbijeme do hrnčeka a necháme pomaly skĺznuť do pripravených jamôk. Panvicu prikryjeme a ešte 6 minút pečieme, kým vajcia nestuhnú. Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára