19. januára 2019

Ragú z hydinovej pečene

750 g hydinovej pečene., 40 ml sherry., 250 g cibule., 2 jablká., 2 banány., šťava z citróna., 50 g masla., soľ., biele korenie., KL karí., 200 ml šľahačkovej smotany., 2 PL maizeny
Pečene prepláchneme v sitku studenou vodou, osušíme, pokvapkáme sherry a necháme 15 minút odležať. Cibuľu nakrájame na štvrťky, ošúpané jablko a banán na plátky. Ovocie pokvapkáme citrónovou šťavou. Pečeň opečieme na rozohriatom oleji dohneda a vyberieme. Potom opečieme ovocie a cibuľu, vrátime pečeň a pridáme marinádu, soľ, korenie a karí. Zmes zalejeme smotanou, necháme prejsť varom a pridáme maizenu. Ak treba, ragú dochutíme soľou a korením.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára