3 vajcia., 150 g práškového cukru., 100 g rastlinného tuku., 200 g polohrubej múky., kl prášku do pečiva., ½ dl mlieka., 2 vanilkové cukry., hrozienka., soľ., práškový cukor na posypanie
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a so zmäknutým tukom do penista. Za stáleho miešania pridávame striedavo mlieko a preosiatu múku premiešanú s kypriacim práškom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov a hrsť hrozienok. Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy vo forme baránka, formu uzavrite a pečte 15 minút. Formu otvorte a baránka dopečte. Vychladeného baránka vyklopte a posypte práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom. Baránka môžete aj poliať čokoládou alebo ovocnou polevou. Prípadne mu môžete pomocou cukrárskeho zdobiaceho vrecúška vyrobiť rúno zo snehu ušľahaného z bielkov s cukrom nad parou – po ozdobení krátko vysušíme vo vyhriatej rúre.
Podobným spôsobom môžete upiecť aj veľkonočného zajaca alebo kuriatko. Podľa toho, akú formu na pečenie máte.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára