4 veľké paradajky., 12 čiernych olív., 2 x 160 g tuniaka v olivovom oleji., ½ červenej papriky., ½ žltej papriky., 80 g syra feta., zväzok rokety., 30 g kapary., krajec chleba., strúčik cesnaku., PL vínneho octu., PL extra panenského olivového oleja., soľ., čierne mleté korenie
Paradajky zrežeme, osolíme a otočíme ich, aby sme ich odvodnili. Odstránime s nich semienka s dužinou. Dužinu nakrájame na kocky. Odkrojíme kôrku z krajca chleba, rozotrieme na ňom cesnak, potom opečieme a nakrájame na kocky. Na kocky nakrájame aj papriku, syr a posekáme roketu. Odkvapkaného tuniaka zmiešame v mise spolu s nakrájanými paradajkami, paprikou, olivami, kapary, roketou a opečeným chlebom. Dochutíme extra panenským olivovým olejom, vínnym octom, soľou a čiernym mletým korením a dobre premiešame. Touto zmesou naplníme paradajky, necháme ich vychladnúť v chladničke. Pred podávaním ozdobíme listami rokety.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára