18. januára 2019

Žĺtkové koláčiky

4 žĺtky., 8 PL smotany., 40 g roztopeného masla., 20 g kvasníc., 20 g práškového cukru., citrónová kôra., 500 g hrubej múky., KL soli., na vrch koláčikov zaváranina (marhule, prípadne pikantný džem)
V miske rozmiešame žĺtky, smotanu a roztopené vlažné maslo. Pridajte rozmrvené kvasnice, cukor, postrúhanú citrónovú kôru a múku premiešanú so soľou. Vymiešajte cesto, zabaľte ho do pláteného obrúska a vložte do misky s teplou vodou. Misku postavte na teplé miesto. Keď cesto vypláva na povrch, vyberte ho, vybaľte z obrúska a suchým obrúskom osušte. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkajte. Okrúhlou formičkou povykrajujte koláčiky, ozdobte zaváraninou. Poukladajte na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech a v dobre vyhriatej rúre upečte. Upečené pocukrujte práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára