19. januára 2019

Pena so špenátom

6 čerstvých vajíčok., 400 g špenátu., 50 g údeného lososa., dl šľahačkovej smotany., reďkovka., petržlenová vňať., soľ., čierne korenie
Odkvapkané špenátové listy podlejte a varte na miernom ohni, až kým sa neodparí všetka voda. Zmixujte na jemné pyré. Osoľte, okoreňte. Odklepnite vrchnú časť škrupinky. Vyprázdnite vajíčka do hrnca, pridajte dve polievkové lyžice studenej vody a za stáleho miešania uvarte krém. Pridajte zmixovaný špenát, dajte ochladiť. Vyšľahajte zo smotany šľahačku a pridajte do špenátovej zmesi. Naplňte škrupiny vajíčok zmesou. Vrch ozdobte kúskami lososa, reďkovkou a petržlenovou vňaťou. Naplnené vajíčka nechajte odležať 12 hodín v chladničke. Podávajte s hriankou prepečenou dochrumkava.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára