8 vajec., 100 g slaniny., 150 g hrášku z konzervy., dl mlieka., 125 g masla., a2 žĺtky., soľ., šťava z ½ citróna., PL plnotučnej horčice., mleté čierne korenie
Vajcia uvaríme natvrdo. Medzitým nakrájame slaninu na tenké plátky a opražíme ju na rozohriatej panvici. Vyberieme z panvice a krátko ju necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke. Vo vodnom kúpeli šľaháme mlieko s maslom a žĺtkami, až kým nám nevznikne hustá omáčka. Podľa chuti ochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a horčicou. Na záver pridáme zliaty hrášok. Vajíčka ošúpeme a nakrájame na polovice. Časť opraženej slaniny dáme na dno misky a pridáme nakrájané vajcia. Potom vlejeme do misky omáčku a vrch ozdobíme zvyšnou slaninu. Podávame chladné. (Vajíčka môžeme nechať aj v celku, stačí ak ich obalíme plátkami vopred upraženej na tenko nakrájanej slaniny.)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára