lístkové cesto., 40 g uvareného údeného mäsa., 2 vajcia., soľ., rasca., mleté čierne korenie., nadrobno posekaná petržlenová vňať., muškátový oriešok., KL koňaku
Lístkové cesto vyvaľkáme na strednú hrúbku. Nožom alebo ostrôžkou vykrajujeme štvorce, ktoré naplníme plnkou. Pripravíme u následovne: údené mäso zomelieme, zmiešame so žĺtkami, osolíme, okoreníme, pridáme rozdrvenú rascu, muškátový oriešok, koňak a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame a nakoniec pomaly primiešame tuhy sneh z bielkov. Okraje pirôžkov dobre pritlačíme, po povrchu potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme trochou rasce a vo vopred vyhriatej rúre dozlatista zapečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára