200 g hladkej múky., 40 g Solamylu., kypriaci prášok do pečiva., 4 – 6 PL čokoládových chrumkavých musli., 5 vajec., 150 g práškového cukru., vanilínový cukor., 150 ml oleja., 150 ml mlieka
PLNKA: želatína v plátkoch., 500 – 600 g bieleho jogurtu., 50 g práškového cukru., trochu nastrúhanej kôry z umytého citróna., 150 g čokoládových chrumkavých musli
POTRENIE A OZDOBENIE: šľahačka v prášku., 150 ml studeného mlieka., trocha čokoládových chrumkavých musli
V mise dôkladne zmiešame múku, Solamyl, kypriaci prášok a musli a odložíme pred ďalším spracovaním. Vajcia, práškový cukor a vanilínový cukor vyšľaháme šľahačom na penu. Olej a mlieko odmeriame do jednej nádoby a v dvoch fázach striedavo s musli (na 1. stupni šľahača) krátko zapracujeme do našľahanej peny. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Uhladíme a pečieme v rozohriatej rúre. Po upečení necháme korpus vychladnúť, a potom z neho stiahneme papier na pečenie. Korpus rozrežeme na dva pláty a jeden vložíme do čistej tortovej formy. Na prípravu plnky pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Do jogurtu zamiešame práškový cukor citrónovú kôru a musli. Do rozpustenej želatíny vmiešame metličkou 2 – 3 PL jogurtovej plnky a vmiešame do jogurtu. Plnku nalejeme na plát a rovnomerne rozotrieme. Zakryjeme druhým plátom a odložíme na cca 3 hodiny do chladničky. Odstránime okraj formy, šľahačku pripravíme podľa návodu na obale a tortu potrieme. Ozdobíme musli. Korpus možno pripraviť deň vopred.
Čas pečenia: 45 – 50 minút. Elektrická rúra 180 stupňov C, plynová rúra 2 – 3 stupeň, teplovzdušná rúra 160 stupňov C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára