8 bravčových kotliet., soľ., mleté čierne korenie., 3 PL oleja., 6 PL paradajkovej šťavy., PL paradajkového pretlaku., 2 PL pikantnej omáčky., 4 PL medu., tabasco., PL červeného vínneho octu., KL mletej papriky., kajenské korenie., 2 strúčiky cesnaku
Bravčové kotlety dôkladne umyjeme, osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme. Do kastróla dáme olej, paradajkovú šťavu, paradajkový pretlak, pikantnú omáčku a med. Zmes za stáleho pomalého miešania zohrievame, kým sa med nerozpustí. Primiešame tabasco, červený vínny ocot, mletú papriku, štipku kajanského korenia a prelisovaný cesnak. Kotlety vložíme do misy a marinujeme asi 30 minút. Mäso vyberieme, opäť osušíme papierovou utierkou a položíme na rozpálený gril alebo do vyhriatej rúry. Za častého obracania grilujeme 30 minút. Posledných 10 minút ich potierame marinádou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára