19. januára 2019

Veľkonočné pochúťky

Obložené misy na malé pohostenie môžeme pripraviť tak, aby boli už na prvý pohľad lákavé. Okrem plátkov šunky, tvrdého syra a zeleniny by na veľkonočnej mise nemali chýbať vajíčka. Rozpoltené vajíčka naplníme plnkou vymiešanou zo žĺtkov, masla alebo mäkkého syra a korenín. Potom ich môžeme ozdobiť kúskami zeleniny, ktoré povykrajujeme okrúhlymi formičkami: zelené lístky urobíme z póru, lupienky z červenej papriky atď. Z celých vajíčok sa dá urobiť kuriatko i žabky. Uvarené celé vajíčka na zašpicatenom konci šikmo zrežeme, aby sa vajíčko naklonilo. Na hlavičku kuriatka použijeme celý žĺtok, ktorý nastokneme na špáradlo. Hrebienok a zobáčik vyrežeme z červenej papriky a krídelko nastriekame z plnky alebo vystrihneme z tvrdého syra. Žabke urobíme oči z korenia, papuľku z citróna (plátok zrežeme do trojuholníčka a vsunieme do zárezu na vajíčku) a na hlavu jej dáme čiapočku z brokolice alebo petržlenu, ktorú pripevníme kvapkou majonézy. Každú žabku posadíme na hlávkový list s kôpkou majonézového šalátu alebo nakrájanej zeleniny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára