6 čerstvých vajíčok., 350 g červených vylúpaných kreviet., citrón., dl sladkej smotany., 5 cl vermutu., petržlenová vňať., soľ
Oddelte šesť kreviet. Zvyšok rozmixujte s vermútom a so šťavou citróna. Odklepnite vrchnú časť škrupinky. Vyprázdnite vajíčka do hrnca, pridajte dve polievkové lyžice studenej vody a za stáleho miešania uvarte krém. Pridajte rozmixované krevety. Nechajte vychladnúť. Vyšľahajte smotanu na šľahačku a pridajte do krevetovej zmesi. Naplňte škrupiny vajíčok zmesou. Opatrne položte navrch petržlenovú vňať, krevetu a pokvapkajte citrónovou šťavou. Naplnené vajíčka nechajte odležať 12 hodín v chladničke. Podávajte s hriankou prepečenou dochrumkava.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára