500 g lístkového cesta., rozšľahané vajce na natieranie., malá konzerva odkvapkaných mandariniek., 150 – 200 g očistených čerstvých jahôd
PLNKA: krémová náplň vanilková., 1 – 2 PL práškového cukru., 200 ml studeného mlieka., 125 g mäkkého masla
Cesto vyváľame na pomúčenej doske na plát veľkosti 45 x 35 cm. Z papiera vystrihneme šablónu v tvare vajca (výška 30 cm, šírka 20 cm v najširšom mieste). Pomocou šablóny z cesta vykrojíme dve vajcia a prenesieme ich na plech. Rozšľahaným vajcom natrime asi 2 cm okraj. Zo zvyšného cesta vyvaľkáme a nakrájame 2 cm prúžky a vytvoríme na každom vajíčku v dvoch radách nad sebou okraje. Prúžky medzi sebou i horný okraj natrieme rozšľahaným vajcom. Cesto v prostriedku poprepichujeme vidličkou a pečieme v rozohriatej rúre. Upečené a vychladnuté vajcia prenesieme na podnos a necháme úplne vychladnúť. Náplň pripravíme podľa návodu na obale a každé vajce natrieme polovičkou náplne. Ozdobíme ovocím a dáme asi na hodinu do chladničky a potom krájame porcie.
Elektrická rúra: 220 – 230 stupňov C, teplovzdušná rúra: 200 – 210 stupňov C, plynová rúra: 4 – 5 stupeň.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára