750 g bravčového mäsa., 2 PL oleja., 1/8 l mäsového vývaru (instant)., 150 g plesňového syra Niva., 100 g plátkovej šunky., soľ., mleté čierne korenie., olej podľa potreby
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Mäso nakrájame na štyri plátky, roztlačíme dlaňou, prípadne mierne naklepeme opačnou stranou tĺčika., osolme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej, mäso z každej strany prudko opečieme. Znížime teplotu a na minime pečieme niekoľko minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Syr nakrájame na plátky, pekáč vymastme olejom uložíme mäso, na každý plátok dáme šunku a syr. Vložíme do predhriatej rúry a zapečieme doružova. Do výpeku na panvici vlejeme vývar, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, a necháme prevrieť. Metličkou vmiešame dve polievkové lyžice oleja, už nevaríme. Pred podávaním šťavu polejeme mäso. Ako prílohu odporúčame biely chlieb, zapíjame suchým bielym vínom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára